Spiralen in kleuren

 
fernontvouwen www

De vijf lijnen in Biodanza

Creativiteit, Vitaliteit, Sexualiteit, Affectiviteit, Transcendentie zijn potentiële menselijke kwaliteiten die al dan niet ontwikkeld, onderdrukt, onbekend, bewust en gebruikt zijn. Vijf lijnen van menselijke potentie die meer beleefd en geleefd kunnen worden. De weg naar gezondheid en welbevinden is die van integratie. Het proces van Biodanza helpt je de natuurlijke potenties te ontdekken, te ontwikkelen en meer uit te drukken in je leven. In de wekelijkse lessen worden deze thema’s of potentiële vermogens  steeds opnieuw gestimuleerd, aangemoedigd en ontwikkeld. We noemen deze 5 thema’s de vijf lijnen van Vivencia.

 

  • Vitaliteit is het leven met energie tegemoet treden en een goede balans vinden tussen actie en rust. Het is belangrijk om vitaal te zijn zodat je kunt uitreiken naar wat je nodig hebt en verlangt in het leven. Vitaliteit voedt blijdschap, levenslust en geeft je het vermogen om levendig (in je) lichaam zijn.
  • Seksualiteit en sensualiteit horen bij ieder levensaspect, al wordt dat vaak niet erkend. Een glimlach, een gebaar, een hand die zachtjes vastgehouden wordt of streelt. In Biodanza wordt dit aspect van het leven op zachte wijze herontdekt. Je vermogen tot intimiteit en sensualiteit nemen toe. Seksualiteit begint bij opnieuw leren verlangen en bij het ontdekken en wakker maken van plezier in jezelf.
  • We creëren een relatie, een moment, een toekomst. Creativiteit heeft te maken met hoe je leeft en leven creëert voor jezelf en anderen.
  • Als we anderen ontmoeten, hebben we de vaardigheid nodig om genegenheid te geven en te ontvangen. Empathie maakt dat we ons kunnen verplaatsen in een ander. Affectie is onze natuurlijke mogelijkheid tot liefhebben en genegenheid ervaren.
  • Transcendentie is het moment waarin je jezelf overstijgt en je verbindt met het grotere geheel. Het is openen naar het totale menselijk potentieel.

 

 

 Copyright © 2020 Biodanza Moves - Ankie Candel - 06-25771978

 Deze website is met aandacht gebouwd door Webdesign&Meer