Spiralen in kleuren

portretAnkie1 2 2014

Ankie Candel:

Ik ontdekte Biodanza in de wekelijkse groep bij Stephen White en Diana Zijlmans en was aangenaam verrast door het feit dat bewegen zo leuk, ontspannen en aangenaam kon zijn. In 2011 ben ik gestart met de opleiding tot facilitator aan de school in Eindhoven en sinds 2015 geef ik zelf les.

Ik ben geboren in Maastricht als oudste in een gezin met 2 kinderen. Samen met Jos heb ik twee dochters, Julie en Ella. Mijn jeugd heeft in het teken gestaan van veel studeren. Al dat 'hoofd' werk bracht me steeds verder van mijzelf. Door het leven te dansen, door de beweging, ben ik opnieuw gaan kijken naar overtuigingen en vooroordelen en meer en meer lukt het om ruimte te creeeren.

Na het afronden van de  studie Gezondheidswetenschappen, ben ik lange tijd werkzaam geweest in de re-integratie en heb mensen begeleid bij een volgende stap in hun loopbaan. Nu werk ik parttime bij de Gemeente Maastricht als Wmo consulent.

Met Biodanza heb ik een prachtig instrument in handen waarmee ik de persoonlijke groei van anderen kan ondersteunen.

 

 

 

 

 

richard2

Richard Hermans:

Biodanza is voor mij als De Vier Jaargetijden van Vivaldi, alles omvattend wat er in een mensenleven aanwezig kan zijn. Vol potentie zoals de lente, vol bloei en warmte van de zomer, loslatend zoals in de herfst en diep herbronnend in de winter. Ofwel het leven voluit dansend. 

In mijn dagelijks leven heb ik een eigen IT bedrijf, waar we veel met het hoofd werken, wat uiteraard zeer zinvol is, maar soms ook belemmerend. Vaak weet je lijf allang wat nodig is om harmonieus te leven, en dat is precies wat Biodanza weer wakker maakt, onze lichaamswijsheid.

Door een brug te slaan tussen mijn dagelijks werk en Biodanza, hoop ik de wereld wat mooier te maken. Waarmee ik mijn idealisme vormgeef, wat verder gaat dan samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en geld verdienen, en dat geeft mij heel veel voldoening en energie.

Mijn lieve vrouw Bianca danst ook bij Biodanza Moves, wat soms een uitdaging lijkt, maar meestal een verrijking en in essentie ook altijd is, net zoals in het ‘echte’ leven. En zo zijn mijn vrouw en ik samen met onze drie kids al dansend op reis.

Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik mijn passies mag en kan vormgeven samen met zulke liefdevolle mensen, zoals Ankie, mijn gezin en vele anderen.

In Lack’ech Ala K’in!

 

 

 

 

 

 

 Copyright © 2020 Biodanza Moves - Ankie Candel - 06-25771978

 Deze website is met aandacht gebouwd door Webdesign&Meer